Manon Bak

Even voorstellen…

Mijn naam is Manon Bak. Ik ben 45 jaar en heb sinds 2013 mijn eigen Dietistenpraktijk in Maarssen. In 1993 heb ik de 4 jarige HBO-opleiding Dietetiek afgerond. Vervolgens heb ik Gezondheidswetenschappen gestudeerd en heb ik bij farmaceuten onderzoeken naar nieuwe medicijnen begeleid. Maar mijn fascinatie voor voeding en gezondheid is altijd gebleven. Na bijscholing aan de Hogeschool van Amsterdam ben ik dan ook gestart met mijn grote passie. Mensen helpen met voedings-gerelateerde problemen en/of vragen.

Mijn Visie

Eten is net als slapen een primaire behoefte. Zonder eten kunnen we niet overleven. Behalve om je lichaam gezond te houden heeft eten ook een mentale of psychische functie, bijvoorbeeld door jezelf te belonen met eten, of door verdriet en spanning weg te eten. Daarnaast is eten ook heel belangrijk in ons sociale leven, bijvoorbeeld als je gezellig samen bent of iets te vieren hebt. Deze 3 functies, lichamelijk, mentaal en sociaal, zouden in balans moeten zijn. Sommige mensen hebben deze balans van nature. Veel mensen hebben hulp nodig om zichzelf in balans te krijgen.

In onze maatschappij wordt je overvoerd met informatie over gezonde en ongezonde voeding, over allerlei diëten die je de meest fantastische resultaten beloven. Misschien heeft u al een aantal diëten geprobeerd. Het is dan ook niet vreemd als u door het bos de bomen niet meer ziet. Ik probeer door het bijhouden van literatuur en het volgen van nascholing zo objectief mogelijk te blijven in het woud van diëten en voedingsadviezen. Ik wil u graag helpen door uw vragen over voeding te beantwoorden en u te begeleiden naar een gezonder leefpatroon die bij u past. Bij de één kan met een paar kleine aanpassingen in de voeding al heel veel bereikt worden, bij de ander is het nodig om dieper op de oorzaken van het voedingsgedrag in te gaan. Iedereen is verschillend. Wat bij de een werkt hoeft bij de ander niet te werken. Belangrijk vind ik dat we het SAMEN doen. Dat betekent respect en vertrouwen hebben in elkaar met een vleugje humor.

Mijn Doel

Ik wil graag mensen helpen bij het verbeteren van hun gezondheid door het geven van individuele voedingsadviezen. Of u nu onder begeleiding wilt afvallen, een voedingsgerelateerde klacht hebt of gewoon een paar vragen hebt over voeding, in alle gevallen kunt u bij mij terecht.

Tot slot….

‘Het dieet’ bestaat niet. Een ‘dieet’ wordt altijd aangepast aan iemands persoonlijke situatie en is dus voor iedereen anders. In het Engels betekent diet gewoon voeding. En zo voel ik het ook: een dieet is pas goed als het aanvoelt als gewone voeding. Alleen dan kan je dit blijvend volhouden.